El bisbat d'Oriola-Alacant suspén les processons de Setmana Santa pel repunt de casos de coronavirus

L’Església considera que les concentracions de persones que comporten desaconsellen celebrar-les.

Una processó recorre els carrers d'Alacant, en una imatge d'arxiu
Una processó recorre els carrers d'Alacant, en una imatge d'arxiu

Alacant i la resta de municipis de la diòcesi d’Oriola-Alacant es queden, per segon any consecutiu, sense processons de Setmana Santa. Així ho ha estimat el bisbe Jesús Murgui, qui considera que, davant “l’alarmant increment de casos de contagi per la Covid-19” i “tenint en compte les actuals previsions d’aplicació de les vacunes”, és “molt convenient” evitar les concentracions de persones que solen comportar les processons i les estacions de penitència per la via pública.

La decisió afectarà vora 80 municipis, alguns dels quals, com Oriola, Elx o Crevillent, organitzen emblemàtiques celebracions, que concentren milers de confrares i espectadors durant la Setmana de la Passió. Unes celebracions que enguany no es viuran als carrers. No obstant això, i a pesar de la suspensió de les processons, el bisbe de la diòcesi d’Oriola-Alacant ha instat els confrares a ajudar els qui “estan patint la soledat i les carències econòmiques com a conseqüència de la pandèmia” a través de les accions d’acció social i caritativa de l’Església.

El bisbat ha adoptat la decisió després de consultar el Consell Episcopal i la Junta Diocesana de Confraries i Germandats de Setmana Santa, "fins que no s'establisquen altres mesures sobre aquest tema".

Tenint en compte l’evolució actual de la pandèmia, moltes festes del nostre territori que impliquen concentracions multitudinàries, com ara les fogueres de Sant Antoni o el Carnestoltes, s’han suspés aquest 2021. Unes altres, com ara les Falles o la Magdalena, estan pendents d’un fil. De fet, algunes com les Falles de la ciutat de València, estan buscant alternatives per a fer algun tipus de celebració enguany, encara que adaptada a les circumstàncies sanitàries.

També et pot interessar