Berlín insta Pfizer a complir amb els lliuraments de la vacuna acordats

La farmacèutica assegura que totes les dosis garantides per al primer trimestre arribaran en aquest període.

Centre de vacunació en el recinte firal Messe Berlin, Alemanya
Centre de vacunació en el recinte firal Messe Berlin, Alemanya / Sean Gallup (Reuters)

El govern alemany ha instat aquest dilluns la farmacèutica nord-americana Pfizer a “complir els terminis i les quantitats acordades” amb relació al lliurament de noves partides de la seua vacuna contra el coronavirus. El ministre de Sanitat, Jens Spahn, ha fet aquest avís a Pfizer després que la farmacèutica anunciara aquest divendres que anava a reduir temporalment els seus lliuraments a la UE per a elevar la seua capacitat de producció.

Spahn ha lamentat a més el “molt curt termini” de l'anunci de la farmacèutica, a la qual assenyala com a responsable de la producció i els lliuraments en l'aliança que té amb l'empresa alemanya BioNTech per al desenvolupament d'aquesta vacuna, i que afecta totes les comandes a Pfizer excepte els dels Estats Units. El ministre ha mostrat no obstant això “comprensió” amb Pfizer i ha apuntat que l'augment de la capacitat productiva és, en el fons, una “bona notícia”.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir divendres que Pfizer ha assegurat que, malgrat els retards anunciats, totes les dosis promeses per al primer trimestre arribaran a la UE en aquest període. Von der Leyen va assenyalar que, quan va saber que Pfizer reduiria temporalment els seus lliuraments a Europa per a millorar la producció, va contactar “immediatament” amb la farmacèutica i li van assegurar que “totes les dosis garantides per al primer trimestre arribaran aquest trimestre”.

Augment de la seqüenciació

La roda de premsa de Spahn tenia com a principal objectiu anunciar la nova normativa que elevarà al 5% el nombre de test positius a Alemanya que a partir d'ara se seqüenciaran per a detectar ràpidament les noves variants. Controlar la propagació en territori alemany d'aquestes noves variants –les detectades al Regne Unit, Sud-àfrica i el Brasil– és clau, perquè aquestes mutacions semblen ser més infeccioses, ha argumentat.

Spahn considera que amb la introducció del doble test per a les persones que arriben de les zones considerades de risc, per aire, mar o terra, “és suficient de moment per a contindre l'entrada de les variants del SARS-CoV-2”.

També et pot interessar