Benidorm reobri les platges amb l’arena marcada per zones

L’Ajuntament ha dividit l’espai en parcel·les de 16 metres quadrats per garantir la distància de seguretat.

Una imatge de les platges de Benidorm, hui.

La capital del turisme valencià reobri aquest dilluns les platges. L’Ajuntament de Benidorm permetrà disfrutar dels arenals de Llevant i Ponent i, per a garantir la seguretat, el consistori ha dividit les platges en sectors i parcel·les de 16 metres quadrats (4x4).

Benidorm era un dels poc municipis valencians que encara mantenien tancades les platges, tot i l’avanç de la Comunitat Valenciana a la fase 2, quan ja es permetia la reobertura d’aquests espais. Ara caldrà demanar cita prèvia per visitar-les. L’Ajuntament ha marcat unes zones exclusives per als majors de 70 anys, marcades amb xarxes de color verd, encara que també podran estar a les zones pensades per a la resta de la població, en color blau. Aquestes dos zones sumen 5.122 parcel·les. L’Ajuntament marcarà en color roig les hamaques de l’empresa concessionària de les platges. El consistori estima que l’ocupació màxima de les platges serà de 20.488 persones, aproximadament la meitat de la capacitat habitual.

L’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va explicar dissabte passat que les reserves, que hauran de fer-se a través d’una aplicació telemàtica, es faran inicialment per un dia complet (de 9.00 a 21.00 hores) fins que la demanda s’incremente prou per a establir torns. “Serà l’usuari mateix el que, per civisme, haurà de comunicar a través de l’aplicació si abandona la platja i aquell espai queda lliure per a una altra persona”, va ampliar Pérez. El sistema telemàtic no funcionarà encara aquest dilluns i serà l’empresa concessionària de les platges la que gestionarà l’entrada temporalment.

També et pot interessar

stats