Bellreguard alerta sobre la presència de turistes d'altres comunitats, tot i el tancament perimetral

El Consell Interterritorial de Salut decidirà dimecres si es prohibeix la mobilitat entre comunitats en Setmana Santa.

Imatge d'arxiu de la platja de Bellreguard
Imatge d'arxiu de la platja de Bellreguard / Ajuntament de Bellreguard

Tot i que el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana continua vigent fins al 15 de març, els veïns i veïnes de Bellreguard (Safor), una població de menys de 5.000 habitants, han observat amb preocupació l'arribada de turistes d'altres comunitats autònomes.

En aquesta línia, l'alcalde Àlex Ruiz reclama que el tancament del territori valencià siga "impermeable" i s'intensifiquen els controls policials. Demana evitar que es desplacen a la població persones amb una segona residència per a gaudir de les vacances de Setmana Santa.

Dijous passat el Ministeri de Sanitat va acordar amb les comunitats autònomes prohibir la mobilitat interterritorial durant les festes de Setmana Santa i Pasqua. La proposta es traslladarà dimecres que ve al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per a la ratificació, però ja té el vistiplau de la Comissió de Salut Pública.

La Comunitat de Madrid és l'única que s'oposa a la proposta. Defensa la lliure circulació entre territoris durant les pròximes festes al·legant que té especificitats com ara la importància del sector serveis per a la seua economia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera que "no és oportú" que els turistes madrilenys puguen visitar el nostre territori ara per ara i posa la mirada en l'estiu, després de "consolidar una bona situació que encara no és tan bona com necessitem".

També et pot interessar

stats