Bèlgica es torna a confinar: tanca botigues durant un mes i allarga les vacances escolars

Amb una incidència de 1.609 casos per cada 100.000 habitants, és el país europeu més afectat en la segona onada.

La Grand Place, a Brussel·les, hores abans del confinament del país
La Grand Place, a Brussel·les, hores abans del confinament del país / Olivier Hoslet (Efe)

Bèlgica tancarà tots els comerços "no essencials" durant un mes i prolongarà les vacances escolars fins al 15 de novembre per a tractar de frenar l’avanç de la pandèmia pel coronavirus. A més, segons han informat els mitjans de comunicació belgues, les professions de contacte que no estiguen vinculades a l’àmbit sanitari també hauran de cessar en l'activitat.

Està previst que el primer ministre belga, Alexander De Croo, comparega davant de la premsa per a explicar les noves restriccions, després d'una reunió amb les autoritats polítiques regionals.

Aquestes mesures reforçaran el toc de queda nocturn i el tancament de l'hoteleria i les activitats culturals i esportives, ja clausurades per a tractar de contindre els contagis, que continuen creixent a Bèlgica, encara que a menor ritme que a la resta de països europeus.

Amb una incidència acumulada rècord a Europa de 1.609 casos per cada 100.000 habitants, Bèlgica es destaca com el país europeu més afectat en aquesta segona onada, seguit de la República Txeca (1.512), Luxemburg (999), Eslovènia (962), França (706) i Espanya (485).

Les regions de Valònia (sud) i Brussel·les (centre) continuen sent les zones més afectades del país, amb una incidència acumulada sobre 100.000 habitants en 14 dies de 3.035 a Lieja i de 2.130 a Brussel·les.

També et pot interessar

stats