Barceló sol·licita una taula tècnica nacional per a abordar el salari dels MIR

Els metges fa 36 dies que estan en vaga indefinida per a reclamar una millora en les condicions laborals.

Imatge d'arxiu de la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló
Imatge d'arxiu de la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló / À Punt NTC

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha apostat aquest dimecres pel "diàleg" amb els metges interns residents (MIR), que fa ja 36 dies que estan en vaga indefinida per a reclamar una millora en les seues condicions laborals.

Barceló ha assegurat que entén algunes de les seues reivindicacions, com la d’incrementar el salari base, i ha anunciat que ha sol·licitat una taula tècnica a escala nacional per a abordar el sou dels MIR, atés que està regulat pel Ministeri de Sanitat i no entra dins de les competències autonòmiques. Segons ha manifestat, aquest punt "caldria abordar-lo perquè els MIR de tot Espanya tingueren uns salaris adequats al treball que realitzen".

A més, la consellera ha explicat que la segona setmana d'agost el seu departament va remetre una proposta al comité de vaga, que ja els ha donat la seua resposta. No obstant això, Barceló ha defensat que la taula autonòmica ha de continuar perquè és el marc de referència en aquest cas, atés que no existeixen comités d'empresa, i serà allí on el seu departament conteste.

Aquesta mateixa setmana, els metges interns residents valencians deixaven les seues bates i missatges reivindicatius davant del Palau de la Generalitat per a denunciar la "nul·la voluntat negociadora" del Consell.

Entre les reivindicacions està el descans obligatori de 36 hores després de les guàrdies de dissabte, com marca la normativa europea, i la lliurança d'un dia addicional després de les guàrdies de diumenge i festius; la cotització de les hores de guàrdia mèdiques i tindre un màxim de cinc guàrdies obligatòries al mes, sense sobrepassar voluntàriament les set guàrdies al mes. Igualment, demanen l'equiparació salarial amb les altres comunitats autònomes, el que implica un increment del complement de residència.

També et pot interessar

stats