Barceló ordena no administrar de moment la segona dosi a les persones vacunades irregularment

La consellera Barceló encarrega un informe al Comité de Bioètica sobre la pertinença de completar el procés d'immunització contra la Covid-19.

La consellera Ana Barceló, en una imatge d'arxiu
La consellera Ana Barceló, en una imatge d'arxiu

Les persones que s'han vacunat a la Comunitat Valenciana abans del que marcava el protocol no rebran, de moment, la segona dosis del preparat, necessària per a completar el procés d'immunització contra la Covid-19. Així ho ha ordenat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, segons informa la Generalitat en un comunicat.

La responsable sanitària ha cursat una instrucció a la Direcció General de Salut Pública perquè adopte les mesures necessàries i dicte les instruccions pertinents amb l'objectiu que no s'inocule, per ara, la nova dosi a aquestes persones.

Paral·lelament, Barceló ha sol·licitat al Comité de Bioètica de la Comunitat Valenciana un informe sobre si procedeix o no completar ara el procés de vacunació en aquests casos. La decisió definitiva es prendrà després de conéixer els plantejaments de l'organisme, encara que els informes que elabora no són vinculants.

Igual que ha passat en altres autonomies, a la Comunitat Valenciana el procés d'immunització contra la Covid-19 ha quedat enterbolit per l'actuació d'alguns càrrecs públics que, botant-se el protocol establit pel govern espanyol i les comunitats autònomes, han rebut la primera dosi de la vacuna de manera irregular perquè no estan inclosos en els grups prioritaris.

L'últim cas que ha eixit a la llum, el ja exfiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta, a qui la dona, que treballa en un centre de salut de la capital de la Plana Alta, va subministrar-li el preparat. La Conselleria de Sanitat investiga, de fet, vora 150 vacunacions irregulars.

També et pot interessar

stats