Barceló justifica les restriccions a la Ribera per un repunt de casos en pocs dies

Bonig aprofita per a eixir en defensa del model de gestió privada de l'Hospital i critica la seua reversió a mans públiques.

VÍDEO | Barceló justifica les restriccions a la Ribera per un repunt de casos en pocs dies

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha justificat la proposta de prohibir les reunions de fins a 10 persones al Departament de Salut de la Ribera en un repunt recent de casos. “Havíem detectat dies posteriors a la remissió de l’informe al Ministeri de Sanitat, un augment de 42 casos”, ha concretat.

La consellera no ha revelat el municipi o municipis que han registrat aquest nou focus d’infeccions i s’ha limitat a dir que necessiten fer un seguiment i controlar els possibles contagis que s'hagen pogut derivar d’aquests casos. “La majoria dels alcaldes es van mostrar d’acord amb la mesura”, ha insistit la consellera, en referència a la reunió que ahir va mantindre amb els representants municipals de la comarca.

El PP es queixarà al Síndic de Greuges per la falta de dades per municipis

Per la seua part, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha dit que comparteix la preocupació dels alcaldes de la Ribera, els quals “temen un col·lapse del sistema sanitari”. Bonig ha aprofitat per a defendre el model de gestió privada de l’Hospital de la Ribera. Era “un dels més eficaços”, ha mantingut, mentre qüestionava la reversió a la gestió pública. “Tenim la sensació que han perdut la traçabilitat del virus i no saben la situació epidemiològica perquè no han fet prou proves”, ha afegit. A més, Bonig ha criticat la proposta que la Conselleria de Sanitat Universal va enviar al govern espanyol perquè “reconeixia que la Comunitat Valenciana no està tan bé: el 60% de PCR no s’han fet”.

Bonig també ha acusat el Consell de “descontrol” en la desescalada, amb uns alcaldes “enfadats i espantats”. La líder dels populars valencians ha anunciat que presentaran una queixa al síndic de greuges si el govern valencià no ofereix als ajuntaments la xifra de contagis per municipis, un decisió a la qual es va comprometre públicament el president Ximo Puig, segons ha recordat.

També et pot interessar

stats