Barceló destaca que la Comunitat Valenciana està entre les cinc autonomies amb menys incidència del virus

La consellera també ha demanat disculpes als professionals sanitaris, que “es mereixien més protecció, més previsió i més mitjans humans”.

VÍDEO | Barceló destaca que la Comunitat Valenciana està entre les cinc autonomies amb menys incidència del virus

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat la gestió del Consell davant de la pandèmia a la Diputació Permanent de les Corts i ha destacat que la Comunitat Valenciana està entre les cinc autonomies amb menys incidència del virus. A la Comunitat Valenciana, hi ha a dia de hui 10.735 positius, 5.388 altes hospitalàries i 1.132 morts.

Barceló ha explicat que des del primer moment s'han aplicat criteris de responsabilitat escoltant els especialistes. “Les nostres actuacions s’han basat en el rigor científic, en el criteri tècnic, amb transparència”, ha remarcat la consellera.

Barceló ha dit, per exemple, que la situació més crítica es va registrar del 2 al 8 d’abril en l’àmbit assistencial, quan va haver-hi al voltant de 380 pacients diaris en vigilància intensiva. A partir d’ací, les xifres han anat baixant, però ha recordat que "darrere dels números hi ha persones i la realitat és terrible".

El 76% de les residències no tenen cap cas de coronavirus

La consellera ha dedicat una part de la intervenció a explicar la situació de les residències valencianes. Ha admés, que “sens dubte, la cara més dura del virus s’ha en els nostres majors”. Barceló ha explicat l’evolució de les mesures del Consell en este col·lectiu i els diferents graus de vigilància i també ha destacat, entre altres xifres, que el 76% de les residències no ha tingut cap cas de coronavirus.

Gràcies als test ràpids es farà un cribat en totes les residències. Barceló ha remarcat que en total, 394 persones han mort en residències. “Vull reconéixer l’esforç de tot el personal sanitari”, ha agraït.

Disculpes als sanitaris

La consellera s'ha mostrat molt crítica amb les dificultats per a trobar material de protecció i ha remarcat que és una de les principals preocupacions del Consell des de l'inici de la crisi. “S’ha produït un pirateig brutal”, ha resumit en referència al mercat internacional de material de protecció.

Així mateix, Barceló ha admés que hi ha hagut dificultats en determinats punts per la racionalització de material o per la retirada de material defectuós. I dins la seua intervenció, en línia de les disculpes demanades pel president de la Generalitat, ha admés que s’han comés errors. De fet, també ha demanat perdó, una acció que ha sigut aplaudida ha sigut aplaudida: “Els professionals es mereixien més”, ha resumit.

Fase complicada

La titular de Sanitat també ha fet al·lusió a la situació actual de la pandèmia i ha explicat que en aquest moments ens enfrontem a una fase complicada, la desescalada. Per això, ha remarcat la necessitat d’actuar amb prudència perquè no es tornen a viure situacions passades.

També et pot interessar

stats