Barceló descarta un confinament domiciliari fins a avaluar l'impacte de les mesures

La consellera de Sanitat Universal incideix en la duresa de les actuals restriccions i manifesta que el confinament és competència estatal.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, arribant a la roda de premsa
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, arribant a la roda de premsa / Ana Escobar (Efe).

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha incidit aquest dilluns en la duresa de les actuals mesures que ha implementat la Generalitat per a evitar l’expansió del coronavirus alhora que s’ha mostrat poc partidària d’un confirnament domiciliari.

A preguntes dels mitjans durant la seua compareixença per a analitzar l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, Barceló ha dit que abans d’arribar a un confinament “hi ha la possibilitat d’introduir altres accions” i ha afegit que, en qualsevol cas, el confinament domiciliari és competència estatal perquè pot suposar una restricció dels drets fonamentals de la ciutadania.

"Estem vivint un semiconfinament, només ens queda quedar-nos a casa"

Preguntada en roda de premsa sobre el debat al voltant d’un confinament domiciliari, la consellera Barceló ha indicat que cal analitzar amb més temps les últimes mesures que s’han pres per part del Consell i que, segons la seua opinió, suposen pràcticament un confinament.

“Estem vivint en un semiconfinament, les mesures són molt dures, l’únic que ens queda és quedar-nos a casa”, ha dit. Sobre això ha indicat que el confinament perimetral de la Comunitat Valenciana i que en bars i restaurants només es permeta un terç de la capacitat són mesures que cap autonomia ha pres abans de Nadal.

Amb tot, no ha descartat prendre més mesures una vegada que s’hagen analitzat les dades. “Si haguérem de fer un perimetratge d’alguna ciutat es faria, microcirurgia”, ha remarcat.

També et pot interessar

stats