Barceló compareix a les Corts per a explicar la gestió del coronavirus

La Diputació Permanent vota dos decrets per a pal·liar els efectes de la Covid-19, en autònoms i en la cultura i en l’esport.

Imatge d'arxiu de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a les Corts
Imatge d'arxiu de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a les Corts / À Punt

Aquest dijous es reprén la sessió de la Diputació Permanent de les Corts amb la intervenció de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, per a explicar les mesures adoptades pel govern valencià davant de la pandèmia del coronavirus.

Després de la intervenció de Barceló, els diputats i diputades votaran la convalidació dels dos primers decrets llei que el Consell va aprovar per pal·liar els efectes de l’emergència sanitària. El primer, sobre mesures urgents de suport econòmic i financer per a les persones treballadores autònomes i el segon, sobre ajudes en l’àmbit de l’educació, de la cultura i de l’esport.

Gran acord valencià per a la reconstrucció

Durant la compareixença de dimecres, Puig ha oferit a la resta de grups i a la societat un gran acord valencià per a la reconstrucció. “És un temps per a la unitat, la fraternitat i la responsabilitat, per a l’ajuda mútua”, ha assegurat. El cap del Consell ha indicat que totes les actuacions derivades del coronavirus a la Comunitat Valenciana han comportat a la Generalitat una despesa de 341 milions d’euros,145 milions dels quals s’han destinat a mesures sanitàries.

Davant d'aquesta oferta de Puig, els partits de l’oposició han coincidit a estendre la mà per a arribar a un acord amb els socis del Botànic que permeta superar la crisi sanitària, encara que han advertit que no és un xec en blanc.

Mesures sanitàries excepcionals

La reunió de la Diputació Permanent es fa amb mesures sanitàries excepcionals. La majoria dels 99 representants de la ciutadania valenciana segueixen la sessió des de casa de manera telemàtica com a espectadors, igual com periodistes i persones de risc, perquè només hi poden participar els 21 parlamentaris que integren la Diputació Permanent.

No pot accedir a l'hemicicle ningú que haja tingut contacte amb un positiu les dues últimes setmanes ni que presente algun símptoma. Els 19 diputats i diputades han de mantindre la distància de dos metres i hauran d'estar asseguts en zig-zag. A més, l'ús de mascareta serà "recomanable en tot moment", tal com va acordar dimarts el comité de salut i seguretat de les Corts.

També et pot interessar

stats