Barceló apel·la a la responsabilitat individual per a evitar una tercera onada

La consellera de Sanitat recorda que la tendència pot capgirar-se de nou “per la mobilitat o les trobades familiars i socials”.

Barceló apel·la a la responsabilitat individual per a evitar una tercera onada
Barceló apel·la a la responsabilitat individual per a evitar una tercera onada

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat durant la visita que ha realitzat aquest dimarts a l'Hospital General de Castelló, que espera que no es produïsca una tercera onada de la pandèmia. Barceló ha apel·lat a la responsabilitat individual. “No volem una tercera onada i eixa és la pregunta que es vol fer individualment cada ciutadà”, ha remarcat. La proposta de Sanitat a la Comunitat Valenciana és que en les reunions socials aquest Nadal el límit màxim hauria de ser de sis persones i en les reunions familiars un màxim de deu persones. Barceló també ha recordat que el Consell aposta perquè no se celebren cavalcades de Reis per a evitar aglomeracions, entre altres propostes que es debatran demà dimecres al Consell Interterritorial.

Preguntada també per les reivindicacions de l'oci nocturn, la consellera ha recordat que la decisió del tancament de l'oci nocturn és del Consell Interterritorial en què estan presents totes les comunitats i no la pot modificar una unilateralment. Barceló també ha analitzat les dades de la pandèmia del mes de novembre i ha explicat que a partir del 12 d'octubre es viu un creixement. Ara hem doblegat la corba i la consellera espera poder conservar la tendència quan s’acosta un un pont com el pròxim. “Hem de mantindre la prudència, el fet que ara vaja baixant és una bona trajectòria, però pot tornar a botar en qualsevol moment per la mobilitat o les trobades familiars i socials”, ha incidit.

La vacuna de la Covid-19 arribarà de forma gradual

Preguntada per les vacunes contra la Covid-19, la consellera ha demanat tranquil·litat a la ciutadania. "Les dosis no arribaran tots de colp sinó gradualment", ha remarcat. També ha explicat que en menys de dos mesos s'ha vacunat més d'un milió cent mil valencians de la grip i la campanya durarà fins al gener de 2021 i que tenim un equip perfectament format per a planificar la vacunació de la Covid-19. La consellera ha deixat clar que la vacuna arribarà a tota la població i que ha reforçat la contractació a Sanitat per la Covid en 7.041 contractes, que estaran treballant fins al juny de 2021.

També et pot interessar

stats