Les bandes de música perden cinc milions d’euros en tres mesos per l’anul·lació d’actes

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana creu que és moment de reinventar-se perquè ningú es quede arrere.

Una imatge de la presidenta de la FSMCV, durant l'entrevista
Una imatge de la presidenta de la FSMCV, durant l'entrevista
28 d'abril 2020 - 10:17

Daniela González, presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), ha explicat en Les notícies del matí com s'han vist afectades les bandes de música pel confinament a causa de la pandèmia de coronavirus. González ha assegurat que el sector perdrà cinc milions d'euros en tres mesos només pels actes que han deixat de fer, com ara les Falles o la Magdalena de Castelló. I això, ha advertit, sense tindre en compte l'alumnat que ha deixat les classes.

González dona per perduts els actes multitudinaris, almenys fins a finals d’any. “Ho veig molt complicat, hem de ser realistes i hem de començar a reinventar-nos”, ha explicat. "No volem que cap societat es quede enrere. Que l’actitud no decaiga, sé que podrem eixir d’aquesta tots junts”, ha animat.

La presidenta de la federació de societats musicals també ha explicat que han estat en contacte amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, i que estan treballant per a adequar les subvencions de l’any que ve perquè totes les societats afectades per un ERTO les puguen aprofitar.

Més de 500 escoles de música i 50.000 alumnes

La Federació representa més de 500 escoles de música que s’han adaptat a la situació a través de plataformes en línia, amb què estudien més de 50.000 alumnes. González ha assegurat que el 91% de les escoles de música estan funcionant i ha comentat que, gràcies que el sector ha cobrat una subvenció de 2018, podran finalitzar el curs.

També et pot interessar

stats