Baleària presenta un ERTO parcial per a 544 persones, el 30% de la plantilla

La naviliera de Dénia garantirà el 100% del salari d’abril als treballadors i treballadores afectats

Baleària garantirà el 100% del sou als treballadors afectats per l'ERTO a l'abril
Baleària garantirà el 100% del sou als treballadors afectats per l'ERTO a l'abril / Baleària

Baleària ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per al 30% dels empleats del grup, 544 persones.

La naviliera de Dénia (la Marina Alta) l’aplicarà a partir de l’1 d’abril i complementarà el sou del personal afectat aquest mes perquè la retribució salarial siga la mateix que si estiguera actiu. La mesura implica la suspensió temporal de 334 contractes de treball i la suspensió temporal parcial de 210 més de persones que estaven teletreballant.

L’ERTO sols afecta a les delegacions que la companyia té a Espanya i els vaixells amb pavelló espanyol.

La companyia ha explicat en un comunicat que les restriccions normatives per l’alerta sanitària han deixat sense activitat i amb tripulacions mínimes de seguretat a 20 de les 32 embarcacions de la companyia. Les 12 restants operen amb tripulacions reduïdes, per a transportar només mercaderies i els seus conductors. Malgrat que la situació s’arrossega des de l’inici de l’estat d’alarma, la companyia ha renunciat a aplicar l’ERTO amb efectes retroactius.

Les prioritats en aquests moments per a l’empresa, explica el comunicat, són “col·laborar amb tota la societat per a aconseguir erradicar la cadena de contagi i, a més, mantindre el subministrament d’articles de primera necessitat a les Illes Balears, les Canàries, Ceuta i Melilla”.

També et pot interessar

stats