Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Baldoví: “La crisi ha deixat clar que la Comunitat Valenciana té un model econòmic inviable”

24 min.

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, obri aquest dijous la ronda de contactes establida pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per al llançament d’uns nous pactes de La Moncloa que ajuden el país a eixir de la forta crisi provocada per la Covid-19. Els principals punts que Compromís posa damunt de la taula són: redefinició del model econòmic i mesures socials que ajuden els més desfavorits.

Així ho ha assenyalat Baldoví en una entrevista en Les notícies del matí. “La crisi ha deixat clar que la Comunitat Valenciana té un model econòmic inviable en aquesta situació, amb el pes que té el turisme”, ha assegurat. Per això, Baldoví aposta per un nou model econòmic en què la ciència, la innovació i la indústria tinguen un pes fonamental: “Hi ha indústries valencianes que han sigut capaces de reinventar-se; hem de dependre menys d’altres països”.

L’altre pilar fonamental, al seu parer, són les mesures socials dirigides a ajudar els sectors més afectats per la crisi perquè “cap persona es quede arrere”. En aquest sentit, el diputat de Compromís és partidari de mesures especials per a ajudar la indústria turística, part fonamental de l’economia valenciana. També, aposta perquè el model fiscal siga just, i que ajude els col·lectius socials més vulnerables.

Un model de finançament just

Així mateix, Baldoví considera fonamental que totes les comunitats autònomes tinguen les mateixes condicions i disponibilitat pressupostària per a poder fer front a la situació. En aquest sentit, ha assenyalat que l’infrafinançament “està en la taula” i que la seua formació lluitarà perquè la Comunitat Valenciana tinga la mateixa despesa per habitant que la resta d’autonomies.

Confiança en el diàleg

El diputat de Compromís també ha llançat un missatge a la resta de formacions polítiques respecte a com estan afrontant la crisi. Creu que és moment de dialogar i “d’aportar” en lloc de fer crítica i buscar culpables. “Hi haurà temps de veure el que s’ha fet malament, m’agradaria que tots els partits polítics tinguérem voluntat d’acord”. I ha afegit: “La meua obligació com a polític és dialogar; malgrat que també és important cuidar les formes”, ha dit en referència a Pedro Sánchez.

La Unió Europea “se la juga” en aquesta crisi

L’altre actor fonamental per a eixir d’aquesta crisi és, segons Baldoví, la Unió Europea. Per a ell, en aquests moments ha de demostrar “més que mai”, què és el que motiva la seua existència. “ La ciutadania ha de percebre que és capaç d’ajudar; si no, té el risc de desaparéixer”, ha sentenciat. “La gent ha de veure la UE com un instrument útil, el moment és ara”.

Contingut no disponible
stats