Baixen els nous contagis diaris a Espanya però el total augmenta en més de 6.300 des de divendres

També augmenten els pacients hospitalitzats, que se situen en 349, una vintena més que en el balanç anterior.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dilluns / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dilluns 855 nous contagis de Covid-19 en l'última jornada. Això representa 67 infeccions menys que en el balanç anterior. A pesar d’aquest descens, el còmput de casos globals ha pujat en més de 6.000 positius, 6.361 concretament, respecte de l’últim balanç. Amb aquestes noves dades, la xifra total de casos de coronavirus diagnosticats des del començament de la pandèmia a Espanya és de 278.782.

Pel que fa a la xifra d’hospitalitzacions al conjunt del país, creix lleugerament respecte de les últimes informacions facilitades pel ministeri. Els últims set dies 349 pacients amb Covid-19 han requerit hospitalització, 22 més que divendres. En canvi, l’activitat a les unitats de cures intensives dels hospitals espanyols s’ha reduït, ja que els últims set dies 12 pacients estan ingressats en aquestes àrees, cosa que implica dos menys que en el balanç anterior.

D’altra banda, la pandèmia ja s’ha cobrat 28.434 víctimes des del començament a Espanya. El Ministeri de Sanitat té registrades dues defuncions més que en el balanç anterior.

361 brots actius

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha anunciat que actualment hi ha 361 brots actius a Espanya que impliquen vora 4.100 casos. Encara que no ha concretat la distribució geogràfica, ha avançat que n’hi ha cinc de nous a la Comunitat Valenciana.

A més, Simón ha considerat que la quarantena de catorze dies exigida pel Regne Unit per a les persones que viatgen des d'Espanya “ens afavoreix perquè desincentiva que vinga gent”.

També et pot interessar

stats