Baixen les morts a Espanya, però repunta el nombre de positius

Més 70.000 persones han rebut l’alta des que va començar la pandèmia, quatre de cada deu contagiats.

Imatge de portada: Casos de coronavirus a Espanya

Si en la jornada del dimarts repuntava la xifra de morts i descendien els contagiats, el balanç del dimecres del Ministeri de Sanitat ofereix just la cara contrària: baixen les víctimes mortals del coronavirus, amb 44 menys que els registrats dimarts, i pugen els contagis, amb 2.047 més que ahir. Això evidencia que la quantitat de contagis nous ha pujat un 67% en un dia en passar de 3.045 a 5.092 positius, i la de defuncions ha caigut un 7%.

D’aquesta manera, la xifra de morts diàries a Espanya cau lleugerament fins a 523. El total de víctimes mortals per coronavirus és en tot l’estat espanyol de 18.579, un 1,2% més respecte al dia anterior. Suposa el creixement més baix fins ara.

Per contra, la xifra de nous contagis ha trencat la tendència a la baixa dels últims dies amb 5.582 positius en les últimes 24 hores. El total de pacients amb coronavirus en tot Espanya és de 177.633 i els nous contagis suposen un 2,9% més respecte a dimarts, quan la pujada va ser d’1,8%.

Pel que fa a les altes, creixen i són més de 3.349 persones les que s’han recuperat respecte a dimarts. La millor notícia és que són ja vora el 40% les persones que han superat el Covid-19 i eleven el balanç total a 70.853.

L’últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 291 persones recuperades en l’últim dia. En les últimes 24 hores, s’han detectat 211 nous contagis i la xifra total de positius ascendeix a 9.424. Pel que fa al nombre de defuncions, són 38 més, i des que va començar la crisi sanitària han mort 945 persones.

Els increments d'hospitalitzats i a l’UCI, per davall del 2%

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat l'increment d’un 1,6% dels casos hospitalitzats, amb 940 casos nous, i el dels nous ingressos a l’UCI, amb només 73 des d'ahir i un augment de l’1,3%. Uns increments que “estan per davall del 2%”, segons ha remarcat.

El Ministeri de Sanitat ha informat que el nombre de sanitaris infectats és de 27.558 des de l'inici de la pandèmia.

Augment de casos pels asimptomàtics positius gràcies als tests

Respecte al repunt de nous casos positius, Simón ha explicat que es deu als “nous contagis d'asimptomàtics lleus detectats” gràcies a les proves serològiques fetes a través dels tests. A més, fins ahir moltes comunitats no van tornar a la rutina I, “quan hi ha festius, sempre es produeix un retard en les notificacions”.

Amb relació als casos asimptomàtics, ha assenyalat que són difícils de situar en el temps i que “l'increment de casos serà difícilment interpretable lligat a la sèrie històrica”. Per això, amb les dades de hui, el Ministeri de Sanitat n’informa de 4.978, quan realment són 5.092 pel fet que descompta els casos asimptomàtics informats per Andalusia, segons Simón.

La transmissió es redueix a menys d'1 després d'un mes de l'estat d'alarma

Quan es compleix un mes de l'estat d'alarma, Simón ha ressenyat que la R, que indica el nombre de casos secundaris que es produeixen a partir de cada cas, ha passat a totes les comunitats a menys d’1. “Això implica que l'epidèmia continua anant cap avall, encara que això no significa que el risc haja desaparegut, però sí que és cert que la reducció de les transmissions podrà plantejar en el futur la reducció de les mesures de control”.

265.000 controls i 150.000 denúncies

En la roda de premsa del comité tècnic i quan es compleix un mes d’estat d’alarma la Guàrdia Civil ha fet balanç de l’activitat realitzada per a assegurar la restricció de la mobilitat i ha informat que s’han efectuat 265.000 controls i s’han formulat 150.000 denuncies.

La Unitat Militar d’Emergències (UME), així mateix, ha destacat que ha realitzat 550 intervencions diàries i que ha desinfectat 3.800 residències i 1.124 hospitals i centres de salut.

També et pot interessar

stats