Baixa el nombre de contagis a la Comunitat Valenciana per tercer dia consecutiu

Des del dia d'ahir han mort 60 persones i s'han registrat 103 altes noves.

Imatge de portada: mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana

Des de l'últim recompte oficial, a la Comunitat Valenciana s'han registrat només 277 nous casos positius per coronavirus, 39 menys que ahir. D'aquests, 47 s'han registrat a la província de Castelló, 114 a la d'Alacant i 116 a la de València. Així, el total de contagis és ara de 6.901, 787 a la província de Castelló, 2.559 a la d'Alacant i 3.555 a la de València.

Pel que fa a les altes, s'han registrat 103 més en les últimes 24 hores, una xifra inferior a les dels dos dies anteriors, arribant a una total de 695. Per províncies, són 56 en la de Castelló, 214 en la d'Alacant i 435 en la de València.

S'ha de lamentar la mort de 60 persones més des del dia d'ahir, el que significa que el total de persones que han faltat a la Comunitat Valenciana és de 571, 56 a la província de Castelló, 245 en la d'Alacant i 270 en la de València.

Pel que fa a la situació de les residències de persones majors, en aquests moments n'hi ha noranta-una amb diferents graus d'afectació per la Covid-19. Fins ara 658 residents han donat positiu i hi ha 185 treballadors contagiats. Durant tota la crisi del coronavirus han mort 137 persones residents, i hui s'han registrat 6 morts més que ahir. La Conselleria de Sanitat manté la vigilància activa en nou d'aquests centres, després de la incorporació d'una a Petrer i una altra a Callosa d'en Sarrià. Per la seua part la residència de Parqueluz de Catarroja està en nivell dos i realitzant tasques de control.

Respecte al confinament i la pròrroga que estudia el govern espanyol, la Consellera de Sanitat ha afirmat que "no hi ha el menor dubte que les mesures de confinament estan sent útils, perquè s'han reduït els nous contagis i la pressió assistencial". Barceló ha instat "a no abaixar la guàrdia. Cal ser molt seriosos amb el confinament perquè si ens botem el confinament retrocedirem. Encara que les xifres estan mostrant una meseta en la pandèmia cal seguir mantenint les pautes que marca el govern d'Espanya per evitar un retrocés". Barceló també ha explicat que no la Generalitat no ha rebut encara indicacions del ministeri de sanitat de com actuarem en el moment en què les mesures de confinament es relaxen.

Pel que fa a la pressió assistencial del sistema sanitari valencià, la Consellera de Sanitat Universal ha explicat que es disposa de 5.313 llits hospitalaris i 302 llits UCI lliures, (26 més que ahir). En els darrers dies s'han anat incorporant nous espais UCI al sistema sanitat valencià i ara està al 65,9% d'ocupació. Durant la pandèmia s'han derivat a la sanitat privada 248 pacients alguns dels quals amb la Covid-19; 12 a Castelló, 143 a Alacant i 93 a València. El cost del tractament dels pacients que s'han derivat a hospitals privats serà assumit completament per la Conselleria de Sanitat Universal.

Finalment, Barceló ha explicat que els hospitals de campanya estan complint els terminis esperats i dilluns o dimarts es podran posar en funcionament els espais que s'han habilitat en l'antic hospital de La Fe de València. Fins ara s'han desplaçat a hotels medicalitzats 72 malalts de Covid-19 lleus; 27 a Castelló, 8 a Alacant i 37 a València.

També et pot interessar

stats