Baixa a la meitat l’ocupació de les UCI a la Comunitat Valenciana en una setmana

Per tercer dia consecutiu no s’han registrat defuncions a les residències de persones majors.

Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana
Mapa de l'evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

En l’última setmana, el nombre de pacients a les Unitats de Cures Intensives per coronavirus a la Comunitat Valenciana s'ha reduït un 50%. Hui dia, només hi ha 34 persones que requereixen aquestes cures, 5 menys que en les dades de dijous passat. Per províncies són 4 a Castelló, 19 a Alacant i 11 a la província de València.

També baixa un 40% el nombre de malalts hospitalitzats. En aquests moments hi ha 245 persones ingressades, 26 menys que ahir: 18 a Castelló, 77 a Alacant i 150 a la província de València.

Segons l'últim balanç de la incidència de la Covid-19 al territori valencià, 186 persones s'han recuperat del virus. En total, des que començà la pandèmia s'han curat 10.709 persones, que ja suposen el 70% del total de casos positius diagnosticats.

En les últimes 24 hores s'han detectat 35 nous contagis per PCR: -1 a la província de Castelló (cas que en segona prova ha donat negatiu), 23 a la de València i 12 a la d’Alacant. Per tant, la xifra de casos detectats amb aquest mètode ascendeix a 11.021.

Pel que fa al nombre de defuncions, se n'han registrat 7 en les últimes 24 hores, cap en residències de persones majors. D’aquesta manera, des que va començar la crisi sanitària han mort 1.407 persones diagnosticades amb el virus: 212 a Castelló, 494 a Alacant i 701 a València.

Quant al nombre d'altes de professionals sanitaris, la xifra ascendeix a 2.119 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 578.

Situació a les residències

Per tercer dia consecutiu no s’ha registrat cap defunció de residents per coronavirus.

Hui dia hi ha algun cas positiu en 82 centres: 10 a la província de Castelló, 35 a Alacant i 37 a València. A més, tampoc s’ha diagnosticat cap nou cas de residents. Això sí, 10 treballadors d’aquests centres han donat positiu.

En aquests moments, estan sota vigilància activa de control sanitari 28 residències: 8 a Castelló, 7 a Alacant i 13 a València.

També et pot interessar

stats