Ayuso descarta tancar Madrid

La presidenta carrega contra Illa: "Que els diga als independentistes el mateix per a les comarques on tenen els mateixos percentatges".

Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid / À Punt NTC

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, manté el seu rebuig al confinament total i ha defensat que "Madrid no es pot tancar", com li demana el Ministeri de Sanitat. Ayuso sosté que el canvi de criteri "a última hora" del govern central, respecte a les mesures enfront del coronavirus que han de prendre's a la regió, obeeix a "motius polítics". El govern central demana confinar municipis amb incidència acumulada de més de 500 casos per cada cent mil habitants.

Ayuso ha destacat que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar dimecres que les mesures eren sensates i divendres va trencar unilateralment la unitat: "Volia haver-ho vist jo a Catalunya tot l'estiu quan han estat en aquestes condicions o que els diga als independentistes el mateix per a les comarques on tenen els mateixos percentatges", ha afirmat.

Per a la líder madrilenya, "el confinament total no és possible" i l'estratègia de Madrid passa perquè aquelles persones que estan contagiades "ho sàpien prompte i es posen en quarantena, i així puguen protegir les seues famílies, mentre les altres persones sanes poden seguir amb la seua vida".

La presidenta ha advocat per una "situació intermèdia" i per fórmules creatives, més complicades que un confinament total, que "va ser fàcil" en la primera etapa de la pandèmia, però "encara n’estem vivint les conseqüències" i "ens estem arruïnant". Ayuso ha destacat que Madrid disposa de cinc milions de tests, "els millors que hi ha ara mateix en el mercat" i aquest mateix dimarts els faran en tots els districtes, començant per Vallecas.

Reclama un pla de mobilitat amb PCR en origen, més metges i una llei de pandèmies

Així, ha demanat recursos i ajuda al govern central perquè "en cas contrari el problema no se n'anirà mai. En concret, reclama un pla de mobilitat amb PCR en origen, més metges i una llei de pandèmies que permeta controlar que es compleixen les quarantenes, també mitjançant "efectius de les forces armades" i de les forces i cossos de seguretat que els ajuden a forçar quarantenes.

A més, Ayuso ha defensat que la seua estratègia actual, amb confinaments perimetrals que s'han ampliat en 45 zones de 8 àrees, "està aconseguint doblegar aquesta corba" i malgrat que els veïns d'aquestes àrees tenen restringida la seua llibertat de moviments defensa que no hi ha confinaments, sinó "una restricció per a poder testar els ciutadans i saber com es troben".

També et pot interessar

stats