Els avis i àvies demanen "responsabilitat" per a fer front als nous brots de coronavirus

Aquest diumenge es commemora el Dia dels Avis i Àvies enmig de la pandèmia de la Covid-19.

Imatge del programa d'acompanyament 'Adopta Un Abuelo'
Imatge del programa d'acompanyament 'Adopta Un Abuelo' / Adopta Un Abuelo

Aquest diumenge es commemora el Dia dels Avis i Àvies, un dels col·lectius més afectats per la pandèmia de coronavirus. Per aquesta raó, enguany demanen els seus nets i netes "responsabilitat" i que complisquen "rigorosament" les mesures de prevenció seguretat per a evitar contagis de Covid-19.

El president de l'Associació d'Avis i Àvies d'Espanya (Abuespa), Francisco Muñoz, ha traslladat a la gent jove la responsabilitat de cuidar dels avis i ha assenyalat que "han de pensar en no contagiar-los". A més, ha afegit que els símptomes són més intensos en la gent major i en molts casos acaben en mort. Així mateix, Muñoz ha assegurat que aquest col·lectiu està preocupat per les reunions de les persones joves i dels nous brots que "es produeixen per l'oci nocturn".

D'aquesta manera, a diferència d'anys anteriors, molts dels avis i àvies no rebran aquest diumenge la visita dels seus nets i netes, ja que les famílies "van amb compte perquè no estiguen exposats a contagis" ha explicat Muñoz, que també ha posat en relleu el risc que presenten les persones asimptomàtiques.

El 27,5% dels casos de Covid-19 notificats a la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (Renave) amb inici de símptomes i diagnòstic posterior al 10 de maig corresponia a persones majors de 65 anys, segons l'informe de situació de Covid-19 a Espanya del 17 de juliol.

D'altra banda, amb motiu d'aquest dia, la diòcesi de València també celebra misses i oracions a les persones majors, ja que el dia coincideix amb la festivitat litúrgica de sant Joaquim i santa Anna, avis materns de Jesús. El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha expressat en una carta als avis la seua admiració i gratitud "per tot el que heu donat pels vostres fills i nets".

Mural de Paco Roca a Madrid per a homenatjar la gent major

La Comunitat de Madrid ret homenatge als majors amb un mural de l'il·lustrador valencià Paco Roca instal·lat aquesta setmana en un dels corredors de l'estació de metro de Madrid de Plaza de Castilla, una de les més transitades de la xarxa. El mural, de grans dimensions (8 metres de llarg i 1,90 metres d'alt), quedarà instal·lat de manera permanent en aquesta estació per a donar visibilitat als majors.

També et pot interessar

stats