Els autònoms valencians: "Estem en una situació angoixosa"

La Unió de Professionals i Treballadors Autònoms confia que les noves mesures ajuden a pal·liar els efectes econòmics del coronavirus.

Els autònoms valencians: "Estem en una situació angoixosa"
Els autònoms valencians: "Estem en una situació angoixosa"

El Consell de Ministres espera aprovar aquest dimarts noves mesures per ajudar diferents sectors socials i laborals que estan patint els efectes econòmics del coronavirus i de l'estat d'alarma que els ha obligat a quedar-se a casa sense poder desenvolupar de manera efectiva l'activitat.

Per aquest motiu, el secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms del País Valencià (UPTA-PV), Javier Pastor, ha parlat amb Les notícies del matí per a explicar com veuen des de l'associació aquestes mesures.

Pastor ha explicat que el decret que s'aprovarà farà efectiu el cessament de l'activitat dels autònoms, fet que comportarà la possibilitat de l'exempció del pagament de la quota d'autònom. Segons ha assegurat, és una mesura en la qual ha treballat el president d'UPTA a Espanya que s'ha reunit amb els ministres del ram i amb els diversos agents socials perquè açò siga possible.

Pastor ha diferenciat tres tipus de situacions en les quals estan els autònoms, no obstant això, assegura que vol que se'ls reconega "a tots igual". D'una banda, es troben els que estan obligats per llei, com ara empresaris de gimnasos o de xicotets comerços; d'altra banda, els que per la mateixa situació, no tenen, o almenys no tanta, activitat, com ara perruqueries; i d'altra estan els que, tenint activitat per a fer, no poden dur-la a terme per haver de cuidar de xiquets o persones majors o dependents.

Per a totes aquestes situacions, el secretari d'UPTA, creu que l'administració el que ha de fer és ajudar-los, ja que estan en una situació "angoixosa"; no obstant això, s'haurà de veure com es regula perquè és "molt important la lletra menuda".

També et pot interessar

stats