Els autònoms ja poden sol·licitar les ajudes directes de la Generalitat

El Consell entregarà fins a 1.500 euros si s’ha suspés l’activitat i 750 si la facturació ha caigut un 75% o més.

Des d'aquest dimecres i fins el pròxim 4 de maig, els autònoms podran sol·licitar les ajudes del Consell
Des d'aquest dimecres i fins el pròxim 4 de maig, els autònoms podran sol·licitar les ajudes del Consell

Aquest dimecres s’obri el termini perquè els autònoms sol·liciten les ajudes directes que la Generalitat ha activat per a mitigar l’impacte del coronavirus en el teixit empresarial. La convocatòria s’ha activat a les 9 hores i finalitzarà el 4 de maig a la mateixa hora.

El Consell destinarà un màxim de 57,5 milions de fons propis de la Generalitat en ajudes directes urgents a treballadors en règim d'autònoms: fins a 1.500 euros si s’ha suspés l’activitat i 750 euros si la facturació ha caigut almenys un 75%. S’hi inclou també els socis de cooperatives de treball associat. Segons els càlculs del govern valencià, es destinaran vora 29 milions a les comarques centrals, 21,5 a les d'Alacant i 7 milions a les de Castelló.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la pàgina web de Labora amb signatura electrònica avançada.

Per a beneficiar-se de les ajudes el treballador autònom haurà d’haver estat donat d’alta ininterrompudament en el règim especial de treballadors autònoms entre el 31 de desembre de 2019 i el 14 de març de 2020.

El decret d’ajudes exclou els autònoms en tres situacions: si el 14 de març de 2020 cobraren la prestació per desocupació o la corresponent a la protecció per cessament d'activitat; si després foren contractats com a treballadors per compte d’altri; o si en l’exercici 2019 tingueren rendiments nets superiors a 30.000 euros.

Només s'admetrà una sol·licitud per persona, la qual haurà d'anar acompanyada del certificat de situació en el cens d'activitats econòmiques de l'Agència Estatal d'Administració Tributària i d’una declaració responsable sobre els requisits exigits.

El silenci administratiu serà desestimatori

La Secretaria Autonòmica d'Ocupació disposarà de tres mesos des de l'entrada de la sol·licitud en la seu electrònica per a resoldre-la. Transcorregut el termini el silenci administratiu s’entendrà com a desestimatori.

Aquestes ajudes seran incompatibles amb les que s’han activat des d’altres entitats i administracions (estatal, comunitària o internacional) per a la mateixa finalitat, amb l’excepció de les quotes a la Seguretat Social i de la prestació extraordinària estatal per a treballadors autònoms afectats per la crisi del coronavirus.

També et pot interessar

stats