Els autònoms demanen més finançament, reduir la morositat de l'administració i ampliar els ERTO

L'associació ATA defensa que entre desembre i juny la xifra d'autònoms ha baixat un 0,4% i reclama mesures perquè no es quedens sense faena.

El representant d'ATA, hui, a les Corts.
El representant d'ATA, hui, a les Corts. / Corts

El col·lectiu dels autònoms han fet aquest dilluns una defensa del seu treball i del que aporten a la societat davant la comissió per a la reconstrucció de les Corts. Alberto Ara Ortíz, secretari general d’ATA (Associació de Treballadors Autònoms) ha parlat del "drama silenciós" que viu aquest grup.

A la Comunitat Valenciana treballaven en juny 350.783 autònoms, 1.369 menys que sis mesos abans, el que representa una baixada del 0,4%. Ara ha detallat que el descens s’ha centrat sobre tot en indústria, amb una baixada del 3,3%. També ha caigut un 3% en el sector del comerç i l’1,8% en hoteleria i activitats financeres.

El representant d'ATA ha defést davant del Parlament valencià que els autònoms no es deslocalitzen i ha remarcat que cal evitar que abaixen la persiana. Per això, ha enumerat una llista de peticions: una administració àgil i un registre únic, finançament més allà del ICO, un marc jurídic estable, una rebaixa del tram autonòmic del IRPF, completar les ajudes al cessament de l'activitat, formació en la digitalització i accés a la banda ampla, així com reduir la mororitat en el pagament de l'administració als proveïdors.

Durant la seua intervenció també s'ha mostrat partidari d'allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a finals de desembre perquè no es convertisquen en ERO. Ha remarcat, igualment, que cal més inspecció contra l'economia submergida.

També et pot interessar

stats