Els autònoms cobraran la prestació especial si han de tancar o els seus ingressos cauen el 75%

El govern espanyol, obligat a desmentir les informacions inexactes que ha detectat des de l'anunci de la mesura.

Un local comercial baixa la persiana per la caiguda de l'activitat després de la declaració de l'estat d'alarma
Un local comercial baixa la persiana per la caiguda de l'activitat després de la declaració de l'estat d'alarma

El Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions s’ha vist obligat a emetre un nou comunicat sobre la prestació extraordinària per a autònoms afectats per la crisi del Covid-19, una de les mesures estrela del paquet econòmic aprovat en l’últim Consell de Ministres, davant l’allau d’especulacions i de notícies falses que ha detectat sobre la mesura.

El Ministeri ha insistit a deixar clar que es podran beneficiar de la prestació les treballadores i els treballadors autònoms que s’hagen vist obligats a tancar per l'estat d'alarma o que puguen declarar una caiguda d'ingressos del 75%. Així mateix desmenteix cap modificació de la per a ampliar o restringir la prestació.

El comunicat recorda que els autònoms que estiguen en alguna d’aquestes situacions quedaran exempts de pagar les cotitzacions a la Seguretat Social i, a més, rebran una prestació equivalent al 70% de la base reguladora, que s'estima en una quantitat d’almenys 661€.

El Ministeri adverteix sobre les notícies falses i les informacions inexactes que s’estan compartit per les xarxes socials aquests dies, i recomana als autònoms que en cas de dubte consulten els webs oficials.

També et pot interessar

stats