Les autonomies podran modificar l’horari d’eixida dels xiquets i xiquetes per la calor

La Comunitat Valenciana demana que puguen eixir de 10 a 20 hores, en lloc de l’horari actual de 12 a 19 hores.

Una dona amb dues xiquetes passeja per un parc
Una dona amb dues xiquetes passeja per un parc

Les comunitats autònomes podran modificar l’horari permés per al passeig dels xiquets i xiquetes fins a 14 anys perquè no coincidisca amb les franges de més calor, tenint en compte les altes temperatures que s’estan registrant en algunes zones d’Espanya. Així ho ha avançat el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, durant la roda de premsa posterior a la reunió del comité de gestió tècnica del coronavirus.

La Comunitat Valenciana és un dels territoris que ha demanat al govern espanyol prendre decisions sobre les eixides de la xicalla al carrer i la mobilitat de la ciutadania. En el document que ha remés al Ministeri de Sanitat per a sol·licitar el canvi a la fase 1 de la desescalada, planteja que els menors de 14 anys puguen eixir de 10 del matí a 8 de la vesprada, una franja més apropiada per al clima mediterrani. Actualment, se’ls permet eixir de 12:00 a 19:00 hores, igual que a la resta d’Espanya.

Simón ha concretat que el govern espanyol farà una proposta a les comunitats autònomes que “els donarà marge suficient” per a adaptar els horaris a la situació meteorològica de cada territori. Els detalls eixiran publicats en la propera orde del Ministeri de Sanitat.

L’epidemiòleg ha assenyalat que, igual que cada país ha d’adaptar les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en aquest cas el govern d’Espanya fa unes recomanacions generals però “les idiosincràsies dels territoris poden requerir adaptacions”. Per això, han decidit donar “flexibilitat” a les autonomies, però “sense incrementar els riscos”.

També et pot interessar

stats