Els autobusos públics, al 10% i el 30% del servei

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha readaptat el transport públic a la caiguda de la demanda.

Un autobús de l'EMT de València circula per un carrer desert
Un autobús de l'EMT de València circula per un carrer desert / EMT

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha readaptat l’oferta del servei d’autobusos de titularitat pública a la caiguda de la demanda i a les restriccions de mobilitat derivades del l’estat d’alarma.

Els operadors de serveis d'autobusos interurbans metropolitans podran reduir més encara la disponibilitat, passant del 50% actual al 30% en serveis prestats en hores punta, i d’una disminució del 75% al 90%, en hores vall i festius, segons la resolució feta pública aquest divendres.

En el cas de serveis d'autobusos interprovincials i provincials, la reducció del servei pot arribar al 90%, tant en dies laborables com festius.

Les reduccions no poden suposar, en cap cas, la supressió total del servei, i s'ha de mantindre sempre una connexió d’anada i una altra de tornada que garantisca un servei mínim al ciutadà. Els canvis no afectaran línies de transport que comuniquen amb centres hospitalaris, segons ha informat la Conselleria.

Com a novetat, per a reduir al mínim el risc de contagi, els viatgers hauran d'accedir al vehicle per la porta posterior, llevat que el conductor estiga protegit per una mampara.

La Conselleria ha recordat que únicament està permés el desplaçament de personal d'activitats essencials o per a desenvolupar activitats inajornables.

També et pot interessar

stats