Autobusos organitzats plens de turistes per a anar a veure la neu

Centenars de persones es desplacen a municipis nevats, tot i la preocupant situació epidemiològica i les crides a l'autoconfinament.

VÍDEO | Autobusos organitzats plens de turistes per a anar a veure la neu

Les bones temperatures i les ganes de gaudir de la neu han provocat que centenars de turistes s’hagen desplaçat aquest diumenge des de diferents punts de la Comunitat Valenciana a municipis com Barraques, a l’Alt Palància.

Fins ací han arribat molts d’ells en autobusos organitzats des de València o Sogorb, per un preu de vora 15 euros i amb l’únic requisit d’una prova PCR negativa.

Un equip d’À Punt ha pogut comprovar com en un dels pàrquings d’aquesta localitat hi havia més de deu autobusos, cadascun amb una mitjana de 50 passatgers. La majoria eren estudiants Erasmus, que aprofiten els caps de setmana per a fer turisme amb excursions organitzades com aquesta.

A Barraques, bars i restaurants han tingut una ocupació de gairebé el 100% aquest cap de setmana. Una imatge d’aglomeracions que impacta amb la preocupant realitat que dibuixen les xifres rècord de contagis i hospitalitzacions dels darrers dies, i que mostra que de poc estan servint les peticions d'extremar les precaucions i minimitzar al màxim el contacte social. Entre les quals hi ha la del mateix alcalde de Barraques, Antonio Salvador Corell, que divendres passat demanava al veïnat un confinament voluntari.

A excepció dels 29 municipis confinats perimetralment, a hores d’ara res no impedeix els valencians i valencianes poder moure's lliurement pel territori de la Comunitat Valenciana. Tot i això, les autoritats insisteixen: s’han d’evitar els desplaçaments innecessaris.

També et pot interessar

stats