Augmenten els contagis a Espanya i Castella i Lleó limita la circulació en dues poblacions

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que “estem en un escenari de control”.

Efectius de la Guàrdia Civil en un control d'accés a Pedrajas de San Esteban
Efectius de la Guàrdia Civil en un control d'accés a Pedrajas de San Esteban / Nacho Gallego (Efe)

A Espanya continuen en augment els contagis per coronavirus, principalment a les autonomies d'Aragó, Catalunya, Madrid, el País Basc i Castella i Lleó. Segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, s'han produït 1.525 casos nous i eleven la xifra total a 285.522. Durant el cap de setmana el ministeri no ofereix actualitzacions de dades. Tanmateix, algunes comunitats sí que donen compte de l'evolució de la pandèmia.

A Castella i Lleó, la Junta ha restringit la llibertat de circulació en dues localitats de Valladolid: Íscar i Pedrajas de San Esteban. Allí, a més, la preocupació continua pel repunt en les residències de majors.

Catalunya ha notificat 1.367 contagis en les últimes 24 hores i 19 defuncions. Baixa el nombre de persones ingressades en hospitals: hi ha 534 persones hospitalitzades, 165 menys que el dia anterior. Tanmateix, s'ha registrat un nou brot a la residència Mare Güell, de Cervera (Lleida), que afecta residents i personal treballador.

Una altra comunitat que està patint rebrots és Aragó, on en l'últim balanç s'han comptabilitzat 213 nous casos, la majoria a la província de Saragossa (394), però també preocupen els 63 positius d'una residència a Burbáguena (Terol).

Madrid també ha informat de dos nous brots amb 9 contagis, un dels quals inclou persones que havien assistit a un campament urbà infantil. En total, ja són 19 els brots a la Comunitat de Madrid. A més, en les últimes hores s'han registrat 372 nous positius.

Per la seua banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que “estem en un escenari de control”, ha donat suport a les mesures restrictives de les comunitats davant l'augment de nous brots i ha insistit que Espanya és una “destinació segura”.

També et pot interessar