Augmenten les consultes per a divorcis i per a reduir pensions d'aliments

Els advocats de família preveuen també un allau de peticions de compensació de temps amb els fills de pares separats.

Augmenten les consultes per a divorcis i per a reduir pensions d'aliments
Augmenten les consultes per a divorcis i per a reduir pensions d'aliments

L'Associació Espanyola d'Advocats de Família (Aeafa) ha detectat un augment de les consultes per a divorciar-se arran del confinament per l'estat d'alarma. També s'han incrementat les peticions per a rebaixar pensions d'aliments de fills per la pèrdua d'ingressos a causa de la crisi provocada pel coronavirus.

Així ho assenyala la presidenta de l'Aeafa, María Dolores Lozano, que explica que “després de les vacances d'estiu, Nadal o Setmana Santa, quan les parelles conviuen més temps, se sol produir un repunt important de les ruptures i ara està passant una situació semblant”.

Peticions de compensació de temps

Lozano preveu també un allau de processos per a sol·licitar una compensació de temps per part de pares i mares divorciats que s'han vist desproveïts de la companyia dels fills a causa del confinament imposat per l'estat d'alarma decretat per la pandèmia.

L'Aeafa recorda que “el reial decret llei d'agilització de la justícia per a fer front a la Covid-19 ha donat caràcter d'urgència a la revisió de les mesures definitives sobre càrregues del matrimoni i pensions econòmiques entre cònjuges i d'aliments reconeguts als fills quan canvien substancialment les circumstàncies econòmiques”. Però l'associació qüestiona que aquest reial decret llei servisca per a fer front “a l'allau de procediments que s'esperen atesa la precarietat del sistema judicial espanyol”. Per aquest motiu, Lozano advoca per arribar a “acords entre pares i mares divorciats i d'aquesta manera evitar la via judicial”.

Per això recomana “pactes de minoració de les pensions amb caràcter transitori, és a dir, establint els sistemes adequats per a després tornar a les pensions que es tenien abans de l'expedient de regulació d'ocupació temporal o de la pèrdua d'ingressos de la persona obligada al pagament”.

També et pot interessar

stats