Augmenten els casos de coronavirus als Estats Units entre disputes polítiques

Per la seua banda, a la Xina, la xifra de nous casos continua a la baixa.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / Leah Millis (Reuters)

Mentre la pandèmia per coronavirus augmenta als Estats Units, les disputes polítiques també guanyen protagonisme. El país nord-americà és el territori més afectat per la Covid-19 en tot el continent.

Per la seua banda, el governador de l'estat de Nova York, que suma ja 14.000 víctimes mortals, ha demanat més ajudes al govern federal. "L'Estat de Nova York no podrà reactivar la seua economia mentre no dispose de capacitat per a fer proves massives, cosa per a la qual necessita ajuda del govern federal", ha dit.

Davant d'aquesta reclamació, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha contestat via Twitter amb dures paraules: "Fes el teu treball" i ha recordat que des del govern federal van construir "milers de llits d'hospital" o "un gran nombre de respiradors".

En tot el continent americà, ja hi ha 805.490 positius de coronavirus, segons dades de la Universitat Johns Hopkins i les morts superen els 38.000.

Continua a la baixa la xifra de nous casos a la Xina

Aquest divendres, s'han registrat 27 nous casos per coronavirus a la Xina, 17 d'ells procedents de l'exterior. El dia anterior es van registrar 26 contagis nous.

D'aquesta manera, el país asiàtic manté la tendència a la baixa de nous casos i la reducció dels casos importats, després del repunt dels últims dies provocat per xinesos que havien visitat Rússia.

També et pot interessar

stats