Augmenta en un 60% el temps que els xiquets i les xiquetes destinen a jugar durant el confinament

Tres de cada quatre menors han incrementat el temps de joc compartit amb els pares.

L'informe revela que el 75% dels menuts han augmentat el temps de joc compartit amb els seus pares
L'informe revela que el 75% dels menuts han augmentat el temps de joc compartit amb els seus pares / AIJU

El temps que els xiquets han destinat a jugar amb joguets durant el període de confinament ha augmentat en un 60%. Així es desprén de l'estudi realitzat dins del projecte de la Guia d'AIJU, en el 30 aniversari d'aquesta publicació editada per l'Institut Tecnològic de Producte Infantil i d'Oci, en què han participat més de 650 famílies espanyoles amb fills de 0 a 12 anys.

Així mateix, l'informe titulat La importància del joc i els joguets durant el confinament revela que el 75% dels menuts han augmentat el temps de joc compartit amb els seus pares. El principal augment s'ha donat en jocs de taula, seguit de les manualitats i construccions. A més, el 38% de les famílies enquestades asseguren que han comprat algun joguet durant el confinament i la majoria d'elles (el 88%) reconeix que ha realitzat les compres en línia.

Creix el temps d'exposició a les pantalles i empitjora l'activitat física

De la mateixa manera, durant el confinament també ha augmentat el temps d'exposició dels xiquets a les pantalles. Així, el que més s'ha vist incrementat ha sigut el temps enfront de la televisió, a la qual han dedicat el 22% del temps d'oci, seguit del mòbil i els videojocs. Els pares consideren que l'increment de l'ús de pantalles és l'aspecte que tindrà un major impacte negatiu en el futur en els seus fills. Per contra, l'activitat física és el que més ha empitjorat durant el confinament, seguit del manteniment de rutines i el benestar emocional.

Respecte a l'impacte que el confinament està tenint en les famílies, l'informe revela que ha augmentat la percepció de valor en els pares del temps que passen amb els seus fills, a jugar amb ells i al joc a l'aire lliure. A més, una de cada tres famílies enquestades considera que el confinament afectarà la manera de jugar, principalment en com juguen i es relacionen amb altres xiquets, bé perquè han de respectar la distància de seguretat o bé perquè els costarà tornar a relacionar-se amb altres xiquets. Per tant, augmentarà el joc individual, en família o virtual.

També et pot interessar

stats