Augmenta un 47,6% els casos de contagis en residències de majors en només deu dies

A més, al setembre s'han comptabilitzat cinc morts de residents, la mateixa dada que durant tot el mes d'agost.

Augmenta un 47,6% els casos de contagis en residències de majors en només deu dies
Augmenta un 47,6% els casos de contagis en residències de majors en només deu dies

Els casos de coronavirus a les residències de majors han crescut un 47,6% en deu dies. Així, la Comunitat Valenciana ha passat de registrar 143 casos en persones majors a les residències durant el mes d'agost a comptabilitzar 211 contagis durant els deu primers dies de setembre.

A més, en el mateix nombre de dies també s'han comptabilitzat cinc morts de residents, la mateixa dada que durant tot el mes d'agost segons mostren les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

Pel que fa al personal treballador, la mitjana de contagis s'ha multiplicat per dos i arriba als 10,75 casos diaris al setembre, enfront dels 4,86 casos al dia del mes anterior.

En aquests moments, hi ha 55 residències amb algun cas positiu de coronavirus, mentre que el mes de setembre va començar amb 42 residències amb contagis. L'increment de residències amb casos positius s'ha donat a tot el territori. Així, la província de València ha passat d'una mitjana de 13,33 residències amb casos positius al mes d'agost, a les 25,75 residències al setembre. A la d'Alacant, la mitjana de 10,33 a l'agost ha augmentat fins a les 17,14 al setembre i a la província de Castelló, la mitjana de 0,86 residències amb contagis ha augmentat fins a les 3,50.

De la mateixa manera, el nombre de residències que es troba sota vigilància activa de control sanitari s'ha duplicat en aquest temps. En concret, a la província de València, la xifra s'ha multiplicat per 2,42 i a la d'Alacant per 1,62, mentre que a la de Castelló cap centre s'ha sotmés a vigilància activa de control sanitari durant els mesos d'agost i setembre.

També et pot interessar

stats