Augmenta la demanda i el preu dels cítrics a Espanya arran del coronavirus

En la setmana del 9 al 15 de març, el preu mitjà ha arribat als 30 cèntims per quilo, quan l'habitual és de 20.

Augmenta la demanda i el preu dels cítrics a Espanya arran del coronavirus
Augmenta la demanda i el preu dels cítrics a Espanya arran del coronavirus

L'informe setmanal de producció de cítrics de l'Observatori de Preus i Mercats indica que a causa de la por del consumidor per una possible falta de subministrament, i de les característiques saludables dels cítrics enfront de l'amenaça del Covid-19, en els últims dies s'ha incrementat la demanda de cítrics en el mercat".

Segons les últimes dades disponibles, en la setmana del 9 al 15 de març, les cotitzacions mitjanes de la taronja en arbre s'han incrementat en un 20% respecte a la setmana anterior, i han arribat a un valor mitjà de 30 cèntims/kg. Eixe preu és un terç més que el preu habitual d'esta campanya, al voltant dels vint cèntims el quilo.

En la mateixa setmana, el preu mitjà de la mandarina i la llima en arbre han augmentat en un 3% i un 2%, respectivament, fins a un valor mitjà de 68 cèntims/kg i 43 cèntims/kg.

L'informe de l'Observatori assenyala que esta tendència a l'alça continuava la setmana passada, la del 16 al 22 de març.

Cal recordar que aquests dies es recol·lecten encara les varietats més tardanes de taronges, entre elles: nàvel lanelate, navelate, Washington i Thompson nàvel. A més, es recol·lecten mandarines i híbrids com Afourer, nadorcott, ortaniques, tango, orri, etc., així com llimes de les varietats fina i verna.

També et pot interessar

stats