Aterra a València el primer vol internacional que ha de guardar quarantena

Els passatgers han hagut d’emplenar un formulari i els han pres la temperatura.

L’aeroport de Manises durant l’estat d’alarma, en una imatge d’arxiu

L’aeroport de València ha rebut aquest migdia l’únic vol internacional de la setmana a la Comunitat Valenciana, provinent de Zuric. El vol operat per Swiss ha eixit aquest matí a les 11:50 hores i segons han explicat els pocs passatgers que hi anaven, a l’arribada es complia la distància i les mesures de seguretat referents al coronavirus en tot moment.

Un viatger ha explicat que han hagut de passar diversos controls i tràmits abans de poder eixir de l’aeroport. En un primer moment, a l’avió han emplenat un formulari amb les dades personals i altres informacions com, per exemple, on anaven a passar els pròxims dies, que hauran de guardar quarantena. D’aquesta forma els poden fer un seguiment individualitzat durant els pròxims 14 dies.

En baixar de l’avió, també els hi han pres la temperatura. En eixe sentit, una viatgera s’ha mostrat sorpresa per totes les mesures adoptades per les autoritats. Segons ha assegurat, ha trobat “més seguretat ací que en el país d’origen de l’avió”, referint-se a Suïssa.

El vol operat per Swiss ix aquest matí a les 11:50 hores i està previst que aterre al voltant de dues hores després. Hi ha un altre vol per al diumenge 24, segons han informat des de la companyia suïssa. Pel que fa a Ryanair, una de les principals aerolínies en quantitat de vols, esperarà fins al juliol per a reprendre la majoria dels seus enllaços amb Espanya. Aquesta companyia de vols de baix cost té programat el primer trajecte Varsòvia-València el 3 de juliol, l’únic de moment. Cap a Alacant, en canvi, sí que s’han reservat desenes de vols a partir de juliol, entre altres destinacions Londres, Bristol, Roma i Milà, a més de vols interns com Palma. Castelló, en canvi, espera únicament un vol provinent de Londres el dijous 2 de juliol.

Esperen una normativa comuna de seguretat

A l’espera d’una normativa única per als aeroports, Aena té preparat un esborrany per al seu protocol de seguretat d’acord amb les recomanacions de la Unió Europea. Les mesures van encaminades a mantindre les distàncies i reforçar la higiene, pels altaveus es recordarà la importància d’evitar el contacte personal i s’instal·laran senyals i mampares divisòries. Les mascaretes són obligatòries per a viatjar i es recomana que també s’usen en baixar de l’avió.

També et pot interessar

stats