Aterra a Manises el nové avió procedent de la Xina amb 53 tones de material sanitari

La Generalitat consolida un corredor aeri amb el país asiàtic i ja ha portat vora 300 tones de productes.

El Boeing 777 de Qatar Airways, aterrat aquesta matinada a Manises

Aquest dimarts a la matinada ha arribat el nové vol a la Comunitat Valenciana procedent de la Xina amb 53,4 tones de material sanitari per a ajudar a combatre la pandèmia de coronavirus. El nou avió, que ha aterrat a l’aeroport de València, evidencia la consolidació del corredor aeri obert amb el país asiàtic com a via d’entrada de material sanitari al territori.

De nit i de dia, la Ruta de la Seda no descansa. Va començar fa tres setmanes, el 24 de març, amb l’arribada del primer avió contractat per la Generalitat gràcies al suport d’un empresari xinés resident a Ontinyent i ja no han parat d’arribar-ne.

La matinada d’aquest dimarts, vora a la una, ha arribat el vol que fa nou, un Boeing 777 de Qatar Airways, que es va enlairar a Xangai i ha arribat a València després de fer escala a Doha (Qatar). La nau transportava 2.461.400 mascaretes (360.400 FFP2), 152.600 EPI i 90.000 ulleres de protecció.

Ja hi arriben vols quasi cada dia a la Comunitat Valenciana i encara s’esperen tres vols més fins als dotze que té contractats el govern valencià, que ha impulsat aquesta via d’entrada de material. Per a obrir la connexió, ha sigut clau el contacte d’un empresari xinés resident a Ontinyent.

Els nou avions han permés portar a la Comunitat Valenciana 293,4 tones de productes sanitaris: 12 milions de mascaretes, 6,8 milions de guants, 642.851 d'EPI i 347.600 ulleres de protecció. El que més costa és que arriben respiradors, fins ara, n’han arribat un centenar dels no invasius. Tot el material rebut es trasllada a les instal·lacions de Fira València i des d’allà es reparteix entre els centres sanitaris i les residències de majors.

També et pot interessar

stats