Aterra a Manises el huité avió procedent de la Xina amb material sanitari

La càrrega, de 54,7 tones, inclou mascaretes, guants, ulleres i equips de protecció EPI.

VÍDEO | Aterra a Manises el huité avió procedent de la Xina amb material sanitari

A les 8.56 del matí d’aquest diumenge ha aterrat a l’aeroport de Manises el huité avió carregat de material sanitari procedent de la Xina. Es tracta d’un aparell Antonov 124 de la companyia Volga-Dnepr Airlines, que ha transportat des de Shenzhen, a la Xina, 54,7 tones de materials de protecció per a continuar la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

En concret, l’avió contractat per la Generalitat ha arribat carregat de 1.439.800 mascaretes, 1.338.000 guants, 102.400 ulleres i 137.310 equips de protecció EPI.

El vol d’aquest diumenge és el que fa huit dins de l’operació Ruta de la Seda i el tercer amb la càrrega íntegra destinada al govern valencià, amb l’objectiu de garantir l’abastiment de subministraments sanitaris.

Es consolida així aquesta iniciativa, que ha sigut possible gràcies a la intermediació d’un empresari xinés establit a Ontinyent, com la principal porta d’entrada de material sanitari al nostre territori.

En les últimes setmanes han arribat set avions més carregats de productes comprats a la Xina, l’últim aquest mateix dissabte.

En total, incloent el material que ha arribat aquest diumenge, a la Comunitat Valenciana han arribat per via aèria i gràcies a transaccions comercials amb la Xina, 9,5 milions de mascaretes, 6,8 milions de guants, 257.600 ulleres i 490.310 equips de protecció EPI.

També et pot interessar

stats