Atenció Primària de la Fe realitza prop d'un milió de consultes en els primers sis mesos de l'any

Més de 30.000 d'aquestes consultes van estar relacionades amb possibles casos de coronavirus.

Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València
Imatge d'arxiu de l'Hospital La Fe de València / Arxiu

Atenció Primària del Departament de Salut-La Fe ha realitzat durant els primers sis mesos de 2020 prop d'un milió de consultes en els seus centres de salut i consultoris. L'objectiu principal ha sigut donar servei a la població i no deixar sense assistència pacients amb cita programada, tant per processos crònics com d'aguts. A més, 37.248 consultes entre març i maig van ser relacionades amb possibles casos Covid-19.

Per a donar resposta a aquests possibles casos Covid-19, com a la resta de necessitats assistencials, “es va modificar profundament tota l'activitat assistencial, tant en la manera d'organitzar els recursos sanitaris, com els circuits d'accés de la població”, ha assenyalat el doctor Enrique Soler, director mèdic d'Atenció Primària del Departament La Fe.

D'aquesta manera, s'ha instaurat un protocol d'identificació i seguiment que potencia de manera exponencial la utilització de la consulta telefònica per part de les i els professionals sanitaris. De fet, durant els primers sis mesos d'enguany s'han fet més de 174.000 consultes telefòniques. També s'ha vist augmentat el volum de visites domiciliàries, tant d'infermeria com de medicina de família, a pacients que, de manera imprescindible, havien de ser valorats de manera presencial per part d'un professional sanitari. De fet, de gener a juny des dels centres de salut del Departament La Fe s'han realitzat al voltant 39.000 visites a domicilis, la qual cosa suposa al voltant d'un 16% d'augment respecte a les visites a domicilis de l'any anterior.

També et pot interessar

stats