AstraZeneca anuncia un retard en els lliuraments de dosis a la Unió Europea

La farmacèutica farà arribar 31 milions de dosis durant el primer trimestre, el 60% de la xifra acordada.

Imatge de la seu de la farmacèutica AstraZeneca
Imatge de la seu de la farmacèutica AstraZeneca / Dan Himbrechts (Efe)

L'empresa farmacèutica AstraZeneca ha informat aquest divendres a la Comissió Europea (CE) que no podrà entregar la quantitat de dosis prevista durant el primer trimestre de 2021, després que l'Agència Europea del Medicament haja aprovat la seua vacuna contra el coronavirus.

Un alt càrrec de la companyia ha confirmat que, a causa de problemes de producció en una fàbrica belga, la reducció de vials lliurats serà del 60%. La farmacèutica havia previst que en acabar març ja hauria fet arribar a la Unió Europea 80 milions de dosis, però la previsió actual ha passat als 31 milions. La comissària de Salut, Stella Kyriakides, ha expressat en Twitter la “profunda insatisfacció” dels estats membres de la CE.

Els 27 han encarregat un total de 300 milions de dosis de la vacuna, amb l'opció de comprar-ne 100 milions addicionals. Brussel·les ha insistit als representants d'AstraZeneca en la necessitat “un calendari d'entrega precís” per a planificar els programes de vacunació estatals.

Es preveu que la d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford siga la tercera vacuna aprovada per l'Agència Europea del Medicament per a la comercialització a Europa a finals de gener, que se sumaria a les de BioNTech-Pfizer i Moderna.

També et pot interessar

stats