Les associacions de malalts de pàrkinson de la Comunitat Valenciana demanen la vacunació urgent per als seus pacients

Salut Pública contesta que de moment no es contempla vacunar per patologies.

VÍDEO | Les associacions de malalts de pàrkinson de la Comunitat Valenciana demanen la vacunació urgent per als seus pacients

Les associacions de malalts de pàrkinson de la Comunitat Valenciana demanen que els pacients d’aquesta malaltia puguen vacunar-se com més prompte millor contra la Covid-19 ara que ja s’ha iniciat la segona fase de la vacunació. Des de les associacions, a més, denuncien que des de l’administració pública no s’ha posat en contacte amb ells ningú per a vacunar les vora 24.000 persones que atenen als seus centres, perfils amb un alt grau de dependència i patologies respiratòries greus.

“A Castelló i Gandia ha començat la vacunació de persones malaltes d'alzhèimer, una patologia molt similar a la del pàrkinson, ambdues són malalties neurodegeneratives. No entenem per què ningú s’ha posat en contacte amb nosaltres”, ha denunciat Bárbara Gil, gerent de l’ONG Pàrkinson València, a À Punt NTC.

L’equip d’À Punt NTC també ha conegut la història de Plácido, cuidador de la seua dona Patro, malalta de pàrkinson. “Necessitem vacunar no només el malalt, també el cuidador. Perquè, si jo caic, qui cuida la meua dona?”, ha expressat amb preocupació.

Salut Pública, per la seua part, ha avançat aquest dimecres que de moment no es contempla vacunar per patologies.

També et pot interessar

stats