Els assistents a les festes clandestines desmenteixen l'organitzador

Jossef Aubert nega que acudira a les festes, però estudiants confirmen que les organitzava i que era “omnipresent”.

Imatge de les festes clandestines
Imatge de les festes clandestines / À Punt

Usuaris del grup de WhatsApp en què s'anunciaven les festes multitudinàries per a estudiants a la Comunitat Valenciana han confirmat que l'organitzador d'aquests esdeveniments, Jossef Aubert, acudia a les festes, tot i que ell ho nega. La Policia Autonòmica investiga aquestes trobades clandestines destapades per À Punt. Les sancions per les festes il·legals podrien arribar als 600.000 euros.

Diversos comptes en xarxes socials amb milers de seguidors munten i publiciten esdeveniments amb estudiants Erasmus sense cap mesura contra la Covid. Jossef Aubert, el jove empresari que suposadament està darrere de l'organització, continua actiu en les xarxes socials. Ell mateix ha compartit un muntatge que li han fet arran de la notícia d'À Punt en què ho nega tot. Reconeix que l'any passat sí que organitzava festes i esdeveniments els set dies de la setmana, però diu que ara no, “perquè ja no m'agraden les festes ni la nit i ni bec ni fume”.

Diferents usuaris desmenteixen la seua versió. Un dels joves ha explicat a À Punt que Jossef Aubert el va posar en el grup de whatsapp i que ell era qui organitzava les festes i estava en tots els llocs “omnipresent”. A més, explica que es “cobrava entrada” com en una discoteca, entre 10 i 15 euros, la qual donava dret a una copa. Considera que aquestes festes suposaven un risc de contagi, ja que “hi havia molta gent sense mascareta”. Una altra xica també ha comentat en les xarxes socials que ella i la seua amiga el van veure en una festa.

De moment, la Policia Autonòmica investiga aquestes festes que s'estaven celebrant en diferents punts de la Comunitat Valenciana. Fins i tot hi havia una organitzada per al passat cap de setmana, però es va desconvocar en destapar À Punt l’organització. El visionat de les imatges serà clau per a identificar-ne els participants i organitzadors, també per a determinar les infraccions comeses i les multes.

En les imatges es pot comprovar que hi ha més de sis persones, que és el màxim autoritzat, i per tant, s'incompleix l'aforament. A més, també s'infringeix la norma de l'ús de la mascareta, ja que és evident que no se'n veu ni una. També és fàcil comprovar que no es respecta la distància de seguretat, que com a mínim hauria de ser de dos metres per a minimitzar el risc de contagi. Però potser una de les coses que més crida l'atenció és que tampoc es respecta el toc de queda. És fàcil comprovar-ho, perquè en les gravacions es veu l'hora, més tard de la mitjanit. De fet, algunes són de les set del matí, per exemple.

Cal recordar que les sancions per aquestes infraccions estan entre els 100 euros per no dur mascareta i els 600.000 si es demostra l'organització reiterada de festes il·legals en temps de pandèmia.

També et pot interessar

stats