Ascer demana reduir els tràmits administratius perquè suposen "un llast" per a la recuperació econòmica

La patronal taulellera alerta que projectes empresarials d’inversió i generació d’ocupació es queden bloquejats per la lentitud de la tramitació.

Un treballador del sector del taulell, en una imatge d'arxiu
Un treballador del sector del taulell, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) reclama que es reduïsquen "les càrregues administratives", ja que, segons adverteix, "els terminis i la descoordinació de les administracions suposen un llast per a l’economia del país".

L’entitat assenyala que projectes empresarials "d’inversió i generació d’ocupació es queden bloquejats per la lentitud de la tramitació administrativa". "El paper de la indústria, juntament amb la construcció i el sector primari, serà essencial en la reconstrucció de l’economia fins que el sector serveis vaja recuperant-se", recalca. Per això, i "davant la urgent necessitat de reactivar l’economia, les diferents administracions (nacional, autonòmica i local) haurien de reduir la complexa burocràcia a la qual es veu sotmesa la indústria i les empreses per a l’acompliment de la gestió i l’activitat diària". I afegeixen: "És vital comptar amb una regulació intel·ligent, senzilla, àgil i simplificada, així com que hi haja una major coordinació i harmonització entre totes les administracions implicades, i en tots els seus nivells".

Des d’Ascer asseguren que no comptar "amb l’agilitat necessària en la tramitació d’expedients i procediments comporta una minva en la competitivitat de les empreses, que veuen com perden oportunitats de negoci". Alguns exemples que resulten "llargs i tediosos per a la indústria són les autoritzacions per a la posada en marxa d’unitats productives, les ampliacions de plantes existents, la urbanització de polígons industrials, l’obtenció d’autoritzacions ambientals integrades", entre d’altres.

A més, incideixen en el fet que en aquestes circumstàncies "és més vital el desenvolupament d’un marc regulador que protegisca els principis d’unitat de mercat i que evite la inseguretat jurídica que genera la sobreregulació existent en l’àmbit industrial, fomentant la creació d’un entorn favorable a la competència i a la inversió". I finalitzen: "La recuperació serà més ràpida si empreses i Administració van en la mateixa direcció".

També et pot interessar

stats