Els artistes foguerers d’Alacant es concentren el dia de la Plantà

Amb les Fogueres suspeses, el programa d’actes s’ha traslladat a les xarxes.

Concentració d'artistes foguerers a Alacant
Concentració d'artistes foguerers a Alacant / À Punt NTC

El 20 de juny és el dia en què Alacant planta les seues Fogueres i entra de ple en la celebració de la seua festa gran. Però enguany, la crisi sanitària del coronavirus ha deixat la capital del sud sense festes ni monuments, ja que finalment van ser suspeses el passat 13 de maig i ajornades fins al 2021.

Els artistes foguereres, no obstant això, no han volgut renunciar al seu dia i per això, aquest migdia s’han concentrat davant l’Ajuntament de la ciutat, on han llegit un manifest.

“El nostre ofici superarà qualsevol obstacle, com el que ens ha tocat viure”, afirmen en el text. “Ens reforçarà per a continuar amb unes Fogueres en el 2021 que tot Alacant mereix”,

Els artistes han agraït a les comissions i les autoritats el suport rebut durant els últims mesos “d’incertesa, on ningú podia evitar el trist desenllaç en què ens trobem” i han tingut paraules de record per a les víctimes de la pandèmia.

“Aquest és el nostre compromís amb les nostres arrels, la nostra història i la nostra ciutat. Hui fem una declaració d’intencions amb la promesa que el 2021 siga testimoni de la major mostra d’art de la història de les festes d’aquesta ciutat”, conclouen al manifest.

Fins que arribe eixe moment, part del programa oficial d’actes s’ha traslladat a fogueresonline.com.

També et pot interessar

stats