Els artistes fallers i foguerers demanen reprendre el trasllat dels monuments indultats per la Covid-19 a Fira València

Insten la Generalitat a facilitar el buidatge dels tallers, paralitzat des de maig, per a poder iniciar altres treballs.

Monuments emmagatzemats al recinte de Fira Valencia en una imatge d'arxiu
Monuments emmagatzemats al recinte de Fira Valencia en una imatge d'arxiu

La Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana ha emés un comunicat de protesta per “la falta de notícies” per a la recuperació del trasllat als recintes de Fira València i La Marina Real dels monuments que enguany no s’han pogut cremar, per la suspensió de les festes derivada de la crisi sanitària.

Els treballs acabaren el 22 de maig, després del trasllat de seixanta falles a Fira València. Des de llavors no s’han fet més trasllats, lamenten els gremis, que asseguren que la Generalitat va assumir el compromís de coordinar els trasllats i assumir-ne les despeses.

La nota recorda que el buidatge dels tallers és necessari per a resoldre el cessament de lloguers, de la pròpia activitat o d’altres treballs incompatibles amb l’emmagatzematge del monument.

Per aquest motiu, insta a les administracions i, especialment Generalitat Valenciana, a restablir la comunicació “per al prompte i urgent reinici dels treballs de trasllats de falles.”

També et pot interessar

stats