Artistes fallers i de foguerers demanen en les Corts col·laboració per a "evitar la desaparició del sector"

Volen portar als grups parlamentaris una declaració institucional perquè facen costat al gremi, que dona treball a 3.000 persones.

El president de les Corts, Enric Morera, amb els representants del gremi d'artistes fallers i foguerers
El president de les Corts, Enric Morera, amb els representants del gremi d'artistes fallers i foguerers / Corts

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s'ha reunit aquest dijous amb els artistes fallers i foguerers, que li han exposat la complicada situació arran de la suspensió de les festes d'enguany per la pandèmia de Covid-19 i han sol·licitat col·laboració per a "evitar la desaparició" del sector. Els representants dels gremis d'artistes fallers i foguerers, que agrupen més de 400 professionals i que ocupa més de 3.000 persones, han informat que la pandèmia ha suposat una reducció de l'activitat als tallers de prop del 80%.

Els representants de la la Federació de Gremis d'Artistes Fallers i Foguerers han anunciat que volen portar als grups parlamentaris una declaració institucional perquè les Corts facen costat a un sector molt afectat per la pandèmia, amb tallers que tenen dificultats per a continuar i, en cas de tancar, amb molt de perill de no tornar a recuperar l'activitat.

Per això, des d'aquesta federació, que reuneix els artistes fallers i foguerers de tot el territori valencià, consideren que l'ajuda de les institucions públiques ha de ser "efectiva i real per a continuar l'activitat artesanal que dona raó de ser a una festa declarada Bé Immaterial de la Humanitat, a més de ser un sector autòcton, que només existeix a la Comunitat Valenciana.

Enric Morera s'ha compromés a fer arribar les inquietuds i reivindicacions de la Federació de Gremis d'Artistes Fallers i Foguerers als grups parlamentaris i al Consell, per a ajudar així "un pilar fonamental de les nostres festes i un sector artesanal cent per cent valencià", ha dit.

La trobada ha comptat amb la participació del mestre major del Gremi d'Artistes Foguerers d'Alacant, Joaquín Rubio; el president del Gremi d'Artistes i Artesans Fallers de Borriana, Vicente Chaveli; el secretari general del Gremi d'Artistes Fallers de València, Joaquín Esteve i el mestre major d'aquest gremi, José Ramón Espuig.

També et pot interessar