Els artistes de carrer reivindiquen a Castelló i a València el seu paper en la recuperació de la normalitat

Demanen tindre una major presència en la programació cultural que es dissenye quan minve la pandèmia.

Artistes de carrer que han participat en una acció poètica al centre de Castelló aquest matí
Artistes de carrer que han participat en una acció poètica al centre de Castelló aquest matí / Europa Press

Els artistes professionals que solen fer les interpretacions al carrer han reivindicat aquest divendres el seu paper per a "millorar l’estat emocional de la societat". A més, han destacat la importància que té l'art en els espais públics i com pot ajudar a recuperar la denominada “nova normalitat”. Aquestes peticions, les han fetes a través d’un manifest, que s’ha llegit de manera simultània en diferents ciutats del món, entre les quals hi havia València i Castelló.

El manifest fa una crida als artistes, a les institucions i a la ciutadania a eixir al carrer per a visibilitzar i donar valor a les arts com a motor de canvi i de transformació social. "Sabem, i l'OMS ho avala, que l'art és una de les formes més eficaces per a millorar l'estat emocional de la societat. Ajuda a trobar maneres de relacionar-nos amb la solitud, l'ansietat i la por", afirmaven els artistes que han realitzat una acció poètica al centre de Castelló.

A més d’aquests efectes positius que genera l’art, els actors, tècnics, professionals del sector audiovisual o els coreògrafs que s’han concentrat a Castelló han destacat que els carrers són “l'espai de diàleg, expressió i convivència”. Per aquesta raó, i malgrat que asseguren que estan travessant “un moment molt difícil”, han mostrat un tarannà positiu: “volem ser positius i propositius oferint el nostre art a la ciutadania i incitant els agents culturals a tenir-nos més presents per a cocrear el futur cultural del nostre país", afirmen.

També et pot interessar

stats