Arriben les primeres vacunes a la Comunitat Valenciana

Les primeres dosis han arribat a les 9.53 hores al punt de distribució de València, des d'on han eixit ja cap a set residències.

Arriben les primeres vacunes a la Comunitat Valenciana

Aquest diumenge comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana. A les 9.53 hores, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, les vacunes han arribat al punt de distribució de València, des d'on viatjaran a les 7 residències on s'administrarà la vacuna aquest diumenge.

Les primeres 800 dosis arribaran a set centres de majors on no s'han registrat casos de coronavirus o que van patir l'últim brot fa més de tres mesos. Hi ha centres públics, privats, municipals i concertats, i estan als municipis de Torrent, Benissanó, Rafelbunyol, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Borriana i Almassora. Un dels primers a rebre la seua remesa de vials ha sigut la residència concertada La Casa Retiro El Salvador de Torrent.

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional escortaran el fàrmac durant tot el transport per a garantir que el procés de vacunació es du a terme amb totes les garanties. A més, la distribució d'aquesta primera remesa de vacunes requereix que es mantinga la cadena de fred entre 2 °C i 8 °C, fins al moment d'administrar-les.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que la Comunitat Valenciana està preparada per a administrar les vacunes a aquest primer grup: personal sociosanitari, així com persones que no estan institucionalitzades, però que tenen un grau de dependència elevat.

El personal especialitzat de les residències serà l'encarregat de subministrar les vacunes però, si es fa necessari, la Conselleria de Sanitat posarà a disposició dels centres professionals sanitaris. Per al procés de vacunació es requereixen dues infermeres, un metge o metgessa i una infermera de la Conselleria de Sanitat per a supervisar que el procediment siga el correcte.

30.000 noves dosis cada setmana

A partir de dilluns, la Comunitat Valenciana començarà a rebre unes 30.000 dosis setmanals de la vacuna de Pfizer. D'aquesta manera, la previsió és que al llarg del mes de gener s'hagen administrat 132.000 dosis als residents i personal d'aquests centres, en primer lloc, així com al personal sanitari de primera línia, la resta de la plantilla sanitària i grans dependents.

La resta de dosis per a la segona inoculació arribaran ultracongelades i s'administraran 21 dies després. Per a aquesta primera fase, que durarà tres mesos, s'han triat 110 residències de tot el territori valencià. Tots els centres tenen en comú el fet que no han registrat cap brot de coronavirus en els últims tres mesos o no s'ha confirmat cap cas positiu entre els seus residents.

S'espera que al mes de març s'hauran acabat de vacunar amb les dues dosis contra la Covid-19 les 188.000 persones del primer grup de vacunació. És a dir, s'hauran injectat un total de 377.000 dosis, ja que cada vacuna requereix dues inoculacions. El mateix mes de març començarà la segona fase de la vacunació, que anirà a càrrec dels centres d'atenció primària.

La primera dosi d'Espanya s'inocularà a Guadalajara

La vacunació contra la Covid-19 que arranca aquest diumenge es farà de manera simultània a tot el territori espanyol i a la Unió Europa. A Espanya, les primeres dosis han arribat aquest dissabte a Guadalajara des d'on es distribuiran a les diferents comunitats autònomes. Precisament a Guadalajara, a la residència de majors Los Olmos, s'inocularà la primera dosi del país.

Durant els pròxims tres mesos arribaran a Espanya més de 4,5 milions de dosis de la vacuna amb les quals quedaran immunitzades més de dos milions de persones.

També et pot interessar