Arriben dos nous avions amb més de tres milions i mig d'unitats de material sanitari

Quasi tres milions es repartiran entre les comunitats autònomes.

Els dos avions han arribat al aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez.
Els dos avions han arribat al aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez.

Hui han arribat dos nous avions procedents de Xangai, la Xina, a l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez amb més de 3,5 milions d'unitats de material sanitari adquirit pel Ministeri de Sanitat per a fer front a la crisi de la Covid-19.

Segons Sanitat, la major part d'aquest material (2.972.640), serà distribuït entre les Comunitats Autònomes per a reforçar el Sistema Nacional de Salut. Les unitats restants estan destinades als cossos i forces de seguretat de l'Estat, Defensa, Sanitat Penitenciària i Imserso, entre altres institucions i organismes públics.

El primer dels vols ha transportat 2,5 milions de màscares quirúrgiques tipus II, de les quals 2.005.000 seran repartides entre les comunitats. En el segon han arribat 900.000 màscares FFP2, de les quals 828.000 seran per a les comunitats autònomes, i 85.500 bates de protecció, de les quals 63.500 es repartiran a les comunitats autònomes. També 75.560 màscares quirúrgiques i 580 ventiladors no invasius que aniran íntegrament a les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats