Arriben a Espanya les primeres vacunes de Moderna

Un camió procedent de Bèlgica les ha subministrat al Ministeri de Sanitat a Madrid.

Dosi de la vacuna de Moderna
Dosi de la vacuna de Moderna / Reuters

Aquest dimarts han arribat a Espanya les primeres dosis de la vacuna de Moderna. Al voltant de les huit del matí, el camió que les transportava des de Bèlgica ha arribat al magatzem del Ministeri de Sanitat a Madrid.

En els pròxims dies les vacunes seran distribuïdes de manera equitativa entre totes les comunitats autònomes, tal i com va passar amb les dosis de Pfizer-BioNTech que ja estan administrant-se.

El fàrmac desenvolupat per Moderna, que va ser autoritzat la setmana passada per l'Agència del Medicament Europeu, es converteix així en el segon que s'administrarà contra el coronavirus al nostre país.

La previsió de Sanitat és que Espanya reba en les pròximes sis o set setmanes 600.000 dosis, segons va anunciar dijous passat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que va explicar que l'arribada d'aquesta nova vacuna no altera el pla de vacunació fixat i es continuarà vacunant els ciutadans en funció dels grups poblacionals ja establits, començant pels majors i el personal sanitari de primera línia.

Com la de Pfizer/BioNTech, la de Moderna funciona amb dues dosis, encara que aquesta costa menys de 30 euros i té l'avantatge que pot emmagatzemar-se en neveres convencionals, fins i tot per damunt del punt de congelació.

Els laboratoris Rovi tenen ja preparada la seua planta a San Sebastián de los Reyes (Madrid) per a començar a produir aquest medicament, però no fabricaran el principi actiu, sinó que s'encarregaran de produir vials, descongelar, envasar i etiquetar el sèrum.

També et pot interessar

stats