Arriba a Madrid un avió procedent de la Xina amb 14 tones de material sanitari

La ministra Robles ha destacat el paper de la tripulació, que ha dut a terme l’operació en “només” 32 hores.

Material sanitari procedent de la Xina
Material sanitari procedent de la Xina / Ministeri de Defensa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat que aquest dilluns, a les 16:45 h, ha aterrat a la base de Torrejón de Ardoz (Madrid) un Airbus A-400 carregat amb vora 14 tones de material sanitari procedent de la Xina. Robles ha destacat en roda de premsa “l’entrega” de la tripulació en aquesta operació, que s'ha dut a terme en “només” 32 hores.

La responsable del Ministeri ha reconegut els esforços del personal sanitari des de l’inici de la pandèmia, així com de les forces i cossos de seguretat de l’Estat. En concret, ha destacat el paper de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que ja ha alçat 16 hospitals de campanya en tot el territori espanyol i s’encarrega de desinfectar hospitals, aeroports i estacions de trens, entre altres espais.

Crida a les autonomies per a prestar atenció a les residències

La titular de Defensa ha fet una crida als serveis socials de les comunitats autònomes perquè presten una major atenció a les residències, ja que “és on es troba el col·lectiu més vulnerable”. En aquest sentit, ha recordat que les forces armades “compleixen la seua missió” de desinfectar tots els centres de persones majors.

També et pot interessar

stats